DDW PLAN-B conceptontwikkeling

Dutch Design Week - PLAN-B Conceptontwikkeling

Speciaal voor PLAN-B ontwikkelden we het concept ‘Breaking Patterns’. Dit concept was onze manier om een interessante draai te geven aan het thema van de Dutch Design Week (DDW) van 2022, namelijk ‘Get set’.

We zijn de uitdaging aangegaan om een brug te slaan tussen de DDW en de identiteit van PLAN-B. ‘Get set’ draaide om het creëren van een nieuwe mindset, en wij zijn ervan overtuigd dat echte verandering begint wanneer we bestaande patronen doorbreken.

‘Breaking Patterns’ opent de deur naar een wereld van diverse interpretaties. Het gaat om ontwerpers die breken met vastgeroeste ontwerp patronen. Het gaat om kritisch onderzoeken, bevragen en herdefiniëren van deze patronen. Het gaat ook om ontwerpers die spelen met grensverleggende patronen. Of het nu digitale, analoge grafische geometrische ontwerpen zijn, of zelfs modeontwerpers die de status quo uitdagen en innovatieve kledingpatronen creëren.

In plaats van voorgekauwde bewegwijzering breken we met de norm en geven we bezoekers de vrijheid bij te dragen hun eigen weg te creëren met behulp van speciale stickers. Ook hierdoor vormt de bewegwijzering zijn eigen patroon.

Onze uitvoering combineert de huisstijlen van de Dutch Design Week en PLAN-B. Hiervoor gingen we een samenwerking aan met de getalenteerde Beau van Gisbergen. Hij heeft met zijn grafische ontwerpen dit concept tot leven gebracht.

DDW PLAN-B conceptontwikkeling
DDW PLAN-B conceptontwikkeling
Conceptontwikkeling DDW - PLAN-B

Ben jij toe aan zo'n tof merkconcept?

Laten we vrijblijvend kennismaken om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen.

Accountable Conceptdenken

Voor het ontwikkelen van merkconcepten gebruiken we de methode ‘Accountable Concepting’ van Gaby Crucq-Toffolo en Elaine Meys.

Met de fases uit dit boek achterhalen we de toegevoegde waarde van een organisatie. Dit maken we vervolgens in alles zicht- en voelbaar. Natuurlijk doen we dit zowel intern als extern. Intern moet dit merkconcept natuurlijk door medewerkers ook gevoeld en geleefd worden. Extern valt er te denken in de uitvoer van conceptdragers, zoals social media templates, passend beeldmateriaal, merchandise, gehele campagnes, etc.